entalphy change





Sådärja! Dagen är kommen! Dagen då jag ska sitta och gråta av lycka för att jag har klarat av den första kemi-tentan. (AV FEM JÄVLAR men ändå).

Ändå sitter jag här nu, helt tom. Känner ingenting. Jo, men ingen glädje. Bara mättnad och ovisshet.  Jag kan ha klarat den... Jag kan lika gärna ha klarat den som inte,  fiftyfifty liksom. Det är bara att hoppas! I need a miracle!

Jag satt iaf tiden ut, från 9-13. Fast kl 12 kollade jag på klockan och blev så stressad att jag inte kunde koncentrera mig den resterande timmen. Som tur var var det knappast bara mig det gick dåligt för.









Efteråt åkte jag, Angela och Anna in till stan och åt lunch samt tröstshoppade.  Nu är jag hemma igen, blev ingen träning idag, ska bada och bara gör ABSOLUTA NOLLPUNKTEN (= ingenting), idag.

Sen börjar kemilektionerna imorgon igen, med den andra läraren på den här kursen, och han är jäääävligt illa.


Tur att man har såna fina vänner som upplever samma sak som en själv :)










papir phone






Vad gör man inte för att slippa plugga?


Efter att jag och Sanne varit och tränat en uuunderbart styrkepass (fan vad bra man mår efteråt!) så for jag och MLI och shoppade föda för att göra en ordentlig köttig jävla middag för en gångs skull.






 






Och hell yeah vad gott det blev!

Sen satt jag dock och pluggade hela kvällen.

Imorgon har jag tenta och här sitter jag, och så ska det förbli.

På fredag ska jag på bio och se Flickan som lekte med elden :D



 tjoho!!






lune grape





Lördagskväll

 

 

10 min senare

 

 

 

 

 


rising corn




Hej veeennnääärr!!

Jag lever! Och frodas? Nej. Tyvärr inte så mycket att uppdatera  er, mina kära, med..

Jag har gått i skolan hela veckan. Åt en QP på McDonalds en dag på lunchen med Anna och Angela. Tränade afro en dag. Tränade maskin en dag o jag blev så jävla svettig!!.. Eh.. För övrigt..

Just ja, igår testade jag att göra lasagne efter skolan, det blev faktiskt gott :)

Sen drack Emelie och jag vin och kollade på Sex and the city-filmen, sen Mona-Lisas leende, och sen Jag vet vad du gjorde förra sommaren. Fan vad äcklig den sistnämnda är egentligen! För att vara så "gammal"?




   

 





Ja, idag skulle jag plugga plugga plugga, typ 24 h i sträck hade jag tänkt. Gick upp lite för sent, pluggade en timme, sen stack jag och Emelie till EuroStop för att fika på Espresso House<3, och vi kom hem för typ två timmar sen..


 



 och sen dess har jag suttit här.. Jajaja. Nu ska jag faktiskt plugga resten av kvällen.

Om 4 min ska vi dra ut varandras datasladdar! Saken är bara den... Att min dator löverlever rätt länge på det fulladdade batteriet ;) Nej, fan!! 









CHAILATTE <3





satellite leave


















without bowl




Idag är jag förresten ledig :) Vaknade 8:15 av ett sms från T om att sushistället där vi skulle luncha idag hade semesterstängt, så vi ska ta det en annan dag. Så jag stängde av alla mina alarm, somnade om och vaknade 11:40! Så jävla skönt :D

Nu har MLI gett sig av till skolan, eller ja, för ett tag sen så hon okmmer väl typ snart hem igen. Jag tänkte cykla och köpa crabsticks men å andra sidan är det kasst väder så jag kanske skiter på det? Eller iaf skjuter på?

Igår tränade jag, Sanne och Sofie 30 min spinning och sen 30 min core.. Det var jobbigt, men som sagt, man återhämtar sig alltför snabbt efteråt! Jag vill vara död hela kvällen efter ett pass! (för att slippa plugga kanske, ja..) men imorgon ska jag vs Erica och Sanne vs Sofie köra boxning, det blir svinkul!

Efter träningen igår hade Emelie lagat middag till mig, pasta med Philadelphiaost med soltorkade tomater och basilika, och sen blandade vi in stekt kassler och vitlök där i. Smarrigt !!!









perma copy




Hej!

Jag vet att jag är dålig som en gnu på att uppdatera.. Ska försöka göra fler korta inlägg istället för ett enda fetelångt som ingen orkar läsa...

Var i alla fall i Båstad och jobbade i helgen! Det var faktiskt väldigt kul förutom att höra att det går vissa rykten om en, men som tur var inget jättejättehemskt! Det var extra kul att mr O stod utanför ICA när jag hoppade av bussen på fredagskvällen. Hur stora var de oddsen liksom? Men jag gömde mig bland pantautomaterna ..

Köpte förresten halsduk och vantar på Monki i fredags med så nu klarar jag mig hela vintern :D

  

Tänkte köpa jackan med men så hade jag inte tillräckligt med pengar och nu är jag faktiskt glad att jag inte köpte den :) Men visst lyckades jag rätt bra med att rita färgen på den?


 

 


stray fool

 




 

 

Funderar på... H&M bara, men man kan ju krydda med nån grovstickad färgglad halsduk.. Funderar på en från Monki, stor och lurvig. Färger, någon av dessa... 

Vi får se!




spole net





Krävs lite uppdatering här ser jag!

Njaaa njoo jomen livet flyter på! Består till stor del av kemi just nu, men jag har även varit och klippt mig, krängt Lidls små panpizzor <3, fått reda på att jag ska jobba i Båstad igen i helgen :D,  och... Nja, inget mer :)


Fick en 2 år försenad födelsedagspresent av Sanne förra veckan :D



Fick 6 par HK i olika färger och mönster. Helt underbara :D



  


För övrigt tycker jag mest att vi äter, men gott är det :D

Söndagar går vi upp till Sanne och Sofie och kollar Dexter 22:30.
Tisdagar, alltså ikväll, kollar vi True Blood 22:00, och innan dess ska vi även käka linsburgare. Mums!


Nej, nu återgås det till kemin här. Adios!









horror ham




Spänningen håller i sig och mystiken tätnar! Moa åkte hem med tåget kl 19 och jag cyklade hem till Andersberg, gick raka vägen upp till Sanne och Sofie för att hålla igång berusningen så länge som möjligt. De bjöd på bön/ost/tomatsås-gratäng, faktiskt himla gott! Lyckan höll i sig då jag lyckades få med dem att "ta nån enstaka öl" på Bulls igen, så vi cyklade in till stan vid  9-tiden...






Bara det, att ska man ta en enstaka öl så blir det sällan nån enstaka öl. Denna kvällen var inget undantag..

Jag drack öl och de drack vin. Den rödhåriga drack vitt och den vithåriga drack rött. Hihi..  Så sen satt vi där ett rätt bra tag och snackade, rökte och pratade snusk. Himla trevligt! Sen blev Sanne och Sofie danssugna men jag hade verkligen inga partykläder.. Jag hade lackleggings, höga skor och en lång kofta. Men vafan, tänkte jag! Nu kör vi!


Vi stack bort till Harrys och drack Grasshopper, en grön underbart god drink som smakar mint.. 
 

Grasshopper


3 cl Crème de Menthe, mintlikör
3 cl vit kakaolikör
3 cl grädde



Sen blev det mer öl och vin där. Sen var vi verkligen in dancemood så vi skulle bort till Moon/Valentine och kolla vad som var öppet, men på vägen dit sprang vi på det relativt nyöppnade The Corner där det var gratis inträde. Vi köpte cider och upptäckte sedan till vår stora förvåning att där fanns ett stort dansgolv där nere med massor med folk! Där dansade vi vidare till kl 3 innan jag gick på korvjakt med två jättetrevliga killar, och sen cyklade jag och Sofie hem medan Sanne slant efter, det är inte alltid lätt att komma hem sittandes på ett cykelstyre.... ;)

Tack för en skittrevlig kväll med många ärliga svar ... Haha! 




Nä, nu... 




KEMI <--



cymbale grass




Morrn i stugan!

Hade jag börjat i torsdagskväll som jag skulle med de där 7 nasty kapitlena kemi som jag ligger back.. Då hade jag nog varit klar nu och kunnat ha en lugn slappedag bara. Vad härligt... MEN. Här sitter man, pigg som en fågel (??) en söndagmorgon och har inte ens börjat. Så det kan gå..

Men, jag har ju dock haft fasligt mycket roligare saker för mig ! Som bestämt så kom Moa hit med 15:00-tåget igår, vår första anhalt var Monki där Moa köpte en jättegullig keps/möss/hatt! Sedan blev det La Cocaracha inne i Halmstads city, en texmex-restaurang där vi åt nachotallrik som tyvärr såg helt annorlunda ut igår än för en vecka sedan, konstigt? Men det var mums ändå, och jävligt kul att höra om alla galenpannasaker som Camilla och Moa var med om nere i Sunny Beach.. Haha JA OKEJDÅ JAG ÖNSKAR KANSKE JAG VARIT MED. Nöjd nu?!







Sedan satte vi oss på Bulls uteservering på Lilla torg och svepte vars två kalla. Tjoff! Klockan var 17, vädret var mulet och vi var onyktra. Sedan fjantade vi runt på stan och dansade på stenblock i Picassoparken som är ganska blottad om man säger så. Moa dansade Sunny Beach-dansen till The Hitmen - Like I love you och ja, fan vad bra den är! Satt faktiskt nyss här vi köksbordet och dansade den... Jag lär mig snabbt, om jag nu gör rätt? Kanske kommer upp en film på dansen nån gång, you never know!





Lyssna & Njut!





city's paler




Godmorgon, godmorgon, hör Lollo sjunga glatt.. ♫

Idag skiner solen! Trots att jag inte lade mig förrän halv 3 inatt så vaknade jag ändå pigg kl 9 och såg att himlen var alldeles blå! Men så insåg jag att jag också var ensam i lägenheten :( Jag som ville in till stan och strosa en stund mitt på dagen och kanske fika.. Espresso house, fan vad sugen jag är... Men nej, Emelie är hemma över helgen och Sanne och Sofie ska måla, så jag ska inte störa dem. Egentligen mste jag verkligen plugga men ni vet hur det är.. Allting är väl roligare än kemi?

Moa hade kanske tänkt komma hit i helgen men en idiot som jag är så kom jag på NU på lördagsmogonen att jag faktiskt har nåra timmar över. Speciellt när det är fint väder liksom? Men nu har hon andra planer och jag får väl sitta här med min fucking Zumdahl-Zumdahl (kemiboken) och readin' readin'..

Igår satt jag, Anna, Angela och Erica kvar i skolan och skrev labbrapporter från torsdagens laboration. Jag och Erica hade fruktansvärt kul ett tag, vi skrattade så vi inte kunde andas och det slutade med att vi grät av skratt. Jag tror det höll på i typ 5 min.. Efteråt kom vi inte ens på vad det var som var SÅ kul.. Men fy fan vad skönt det kändes efteråt :)


 


Sen fick jag cykla hem eftersom mamma och pappa tydligen var på väg upp hit med lite saker som jag skulle ha i lägenheten. Sen lagade vi schnizel med ris tillsammans i vårt kök, det var nog det godaste som lagats i vårt kök sen vi flyttade in, förlåt Emelie! ;)

Sen stack mamsen och papsen hem, och jag stack hem till körskoleläraren (som faktiskt heter Thomas.. Tommen!) som bor i stan.. Vi tittade på Boy A, sen var det Derailed (!!) på SVT1 och sen var det Pirates på typ fyran.. Tiden bara flög fram! Men vi hade roligt, drack lite öl och råkade gegga in varandra i tuggummi.. Hmm... Ja, men halv 3 cyklade jag från stan till Andersberg, jag var fan livrädd hela vägen men träffade konstigt nog inte en kotte! Men bara för att jag ska ska åka MC i veckan! Ha!

Nu funderar visst Moa på att komma hit men hon kan inte komma förrän 3, och allt stänger ju 4 :/ Så vi får se hur det blir.


Ha en fin dag nu!  ☀

PS Moa kommer sen :D:D







manson garden




Tjohej! Första maskinerna tvätt rollin' rollin' just nu! Inte världens bästa färgfördelning men det e inte så lätt när man har två mörka plagg, två röda och hundra ljusa typ. Risken är att jag förstör både mina egna och Emelies kläder.. Menmen, jag litar på Herren däruppe och tror nog han ser till att det inte händer mig något.

Igårkväll snackade jag med Sosso och sen kollade jag och Emelie på "Nära och kära"  på kvällen, och åt varm macka. Det var mysigt och blev en hel del skratt :) "Hans penis är så söt att jag vill sticka en mössa till den!" t.ex ;)

Idag hade jag lektioner 8-12, Ida och jag satt ner 4 timmar i sträck. AOO... Nu har jag som sagt lagt i tvätt och sen pluggat lite. Men en hel del återstår. Men det vill man ju skjuta upp så istället dammsög jag 94 kvadratmeter samt våttorkade överallt, tömde soporna m.m.. Man får ju ge tillbaka vad man fått :)

Ikväll blir det kanske en film till... The Human Stain, med Anthony Hopkins och Nicole Kidman?


Min kemilärare idag: "Havsytan består ju till 2/3 av vatten!"

Han menade jordytan...










Jag behöver en ny bloggdesign. Men det kommer, det kommer! Allting har sin tid..




Lookii!





TITTA, vad jag hittade precis! I samma film också ;) Nu kan jag dö lycklig...



 






Mjaow!



Om...




..man inte får det man vill ha.. Ska man skita i det då? Eller fortsätta satsa och hoppashoppashoppas?



credits ments..




Jag kom precis på ett sätt att spara typ 100timmar om året :D På att INTE behöva sitta och komma på rubriker till varenda jävla blogginlägg.. Ni vet sånt där när man ska verifiera sina bloggkommentarer innan de skickas? De skriver alltid ihop så skumma ord där, och de passar alltid ihop, om inte för betydelsen så för att det ser snyggt ut ihop ;) Therefore, today's title looks like this.

Jag har ledig idag. Tyckte det skulle bli skönt, om jag inte hade haft detta framför mig... 

AgNO3 + K2CrO4 =
AgNO3  + BaCl2 =
AgNO3 + KI =
AgNO3 + FeCl3 =
AgNO3 + NaOH =
Na2SO4 + BaCl2  =
Na2SO4 + Pb(NO3)2 =
K2CrO4 + AgNO3 =
K2CrO4 + BaCl2 =
K2CrO4 + Pb(NO3)2 =
K2CrO4 + FeCl3=
BaCl2 + AgNO3 =
BaCl2 + Na2SO4 =
BaCl2 + K2CrO4 =
BaCl2 + NaOH=
KI + AgNO3 =
KI + Pb(NO3)2 =
KI + FeCl3 =
Pb(NO3)2 + Na2SO4 =
Pb(NO3)2 + K2CrO4 =
Pb(NO3)2 + KI =
Pb(NO3)2 + FeCl3 =
Pb(NO3)2 + NaOH =
FeCl3 + AgNO3 =
FeCl3  + K2CrO4  =
FeCl3  + Pb(NO3)2 =
NaOH + AgNO3 =
NaOH + BaCl2 =
NaOH + Pb(NO3)2  =





Skriv reaktionsformel och balensera!


Tack för hjälpen ;)








Hundar och fondue





Vi mådde ju inte helt blomma när vi vaknade på lördagsmorgonen.. Lite bakis var vi, men trots det så bestämde vi oss för att åka in till stan och käka lunch. Så Sanne, MLI och jag gick till La Cocaracha och åt Nachotallrik (vegetarisk/köttfärs/kycklingfilé). Det var fruktansvärt gott!! Och vi blev fruktansvärt mätta....

Sen gick vi i stan ett tag, innan det var dax för oss att åka hem till Andersberg. Jag och Sanne gick hem från stan, tog ca 3 kvart. Väldigt skönt var det =)

Väl hemma ringde Anna, och två timmar senare plockade hon och Angela upp mig hemma hos mig, för att först åka och shoppa skaldjur och frukt för över 600 spänn, och för att sedan fortsätta ut till Torup och börja fixa i ordning för kvällen.

Vi åt och åt och åt och skar frukter och åt och drack och åt. Vi kände oss som tre hus i ett hus sen... Sen tittade vi på The List och mös med vovvarna.

Vi åt för övrigt bl.a. kräftor, 1,5 kg färska räkor, samt vitlöksbröd.

Till efterrätt blev det Tobleronefondue i vilken vi doppade svenska hallon, bananer, ananas (LÄTT GODAST <3), litchi, stjärnfrukt och apelsin =) 



 








 

 








 







Jättemysigt var det, sen gick vi och lade oss vid typ 1 halv 2, då vissa hade svårare att somna än andra eftersom vissa hade en stor schäfer som stod uppe på ens mage och typ studsade!?

Lika kul var det att vakna av att två stora hundar och en katt står på en och ger en invärtes skador kl 8 på morgonen.. Menmen, jag somnade om och vaknade vid 10. Då hade redan Angela varit ute och joggat en halvmil på morgonen. Hurtigare mänska får man leta efter!

Sen käkade vi frukost och var ute och gick en lång runda med alla 4 hundarna. Väldigt skönt väder :)

Sen åkte vi hem med bussen, och nu ska jag och Emelie cykla och handla, sen äta, sen kolla film, sen sova =)


Vår första tvätttid (om man inte räknar med den vi missade) imorgonbitti! SPÄNNANDE!




Australia o Martini





Men dock inte samtidigt =) Det började med att jag o MLI satt och fixade med vår nya TV och gjorde så att kanalerna hamnade nåååååååågorlunda bättre i ordning. Nu är inte TV4 på kanal 2, utan på kanal 4, och SVT2 är på kanal två. Fiffigt va? ;)

Sen cyklade jag in till stan och strosade runt där innan jag träffade Thomas utanför McDonalds och gick och fikade. Det var trevligt, vi pratade om Pepes i lördags och allmänt om livet. Känns som om jag känt honom längre än jag har.. Sen hade han tyvärr tvättid så jag följde honom hem och sen cyklade jag hem och ösregn och storm (motvind såklart) som var så kraftig att jag flera ggr fick sätta ner foten eftersom cykeln stod helt still. Jag var så förbannad när jag kom hem så jag visste inte vart jag skulle ta vägen... jag AVSKYR motvind. Who don't?

Sen fick jag ett sms från Thomas om att vi borde ses igen o kolla film nån dag, och eftersom jag visste att ingen av oss hade planer den kvällen så blev det redan samma kväll. Han hämtade upp mig, vi käkade pizza hos honom och sen såg vi på Australia. Den var lång men klart sevärd! Vi hade det mysigt. Efter filmen så var det till att ta bussen hem för mig, jag fick springa som en idiot för att hinna, men jag hann.. (tyvärr? :P)


 
Snygga elllor!??




När jag kommer hem så hittar jag Sanne och Emelie smått (?) berusade på Sannes matta och iklädda svarta kläder och höga klackar.. Så det var bara för mig att joina, på med svart klänning jag lånade av Sanne, fram med Minttushotten, Asti och Perlino på det.

Det gick ovanligt snabbt för mig att komma i stämning... Vi spelade "Jag har aldrig.." med en hel del spännande nyheter, samt att vi kom på regeln att man inte får använda händerna, varken till att dricka ur vinglasen eller vända kortet. Det blev en hel del skratt, musik och dans under kvällen. Kl 3:30 vinglade jag ner i trappuppgången till vår lägenhet iförd enbart trosor. Och nej, jag träffade faktiskt ingen på vägen ner ;)








  

 







Kemihelvetesskitfuck ♫





Hej =) Jag är glad =) INTE.............. Jag låg redan 4 kapitel efter i kemiboken efter den här veckan, och idag hade vi 4 h kemilabb, som vi gjorde TVÅ försök på = TVÅ labbrapporter. Får panik av att alla i min klass uppdaterar sin status på Facebook stup i kvarten om hur mycket de pluggat idag. Jag har lyssnat på musik med MLI. Mycket mycket roligare! ♫ ♫

Började med gamla hederliga som Michael Jackson och Roxette, spårade ur till Britney Spears och Black-Ingvars, avslutades med Caramell, Mauro Scocco och Jumper. Och nej, det är inte alkohol med i bilden! För gudarna vete hur det skulle slutat då.. Däremot är det te inblandat...


Imorgon är jag ledig! Härligt, MLI med, nästan, så när som på en lektion mellan 8-10 = ingen sovmorgon för henne :(

Sen ska vi in till stan och gå fram till kl 15 då jag ska fika med körskoleläraren. Kanske blir bio med! Vem vet...

Nu ska jag sova efter att min dator stängde av sig mitt i labbrapporten som jag glömt spara. Läs; kasta mig från fönstret. GODNATT vänner!







Uppdatering var det här!

 


Hej alla!

Nu har jag uppdaterat gårdagens inlägg om Pepes-avslutningen och lagt upp lite fler bilder och viktig info :P Så kika gärna!

Nu har iaf skolan börjat! Ska läsa bara en kurs på helfart nu första halvan av terminen, då vi ska läsa kemi hela tvåan, såvida man inte e smart och byter bort de två som inte är obligatoriska men som jag inte pallat göra. Vi får se sen hur det blir med den saken.

Det var rätt trevligt att vara tillbaka, men direkt när vi satt oss i skolbänkarna så kändes det som om det inte var längesen jag satt där.. Så nu känns allt precis som vanligt igen. Skillnaden är att jag inte har 5 liter svett i kläderna när jag kommer fram till skolan, eftersom jag bara har max 2 km att cykla numera. Himla skönt alltså!


Igår tog jag och Emelie det mest lugnt och satt vid datorerna och såg på Legally Blonde 2 i ögonvrån, men sen vid 22:30 tog vi varsitt marsvin (Eli och Xena) och gick upp till Sanne och Sofie och kollade på Dexter. Fan vad bra avsnitt det var igår! Visst, jag följer inte det så extremt som andra men jag vet vad som har hänt (ganska bra iaf..) och igår var skitspännande!





 










Idag hade jag bara en kort föreläsning, sen cyklade jag ut och bröt mig in i mitt gamla hus ute i Söndrum och hämtade min cykelnyckel som varit borta hela sommaren. Men jag hittade den! Jippi!

Emelie slutar inte förrän vid typ halv 5 idag men då ska vi i alla fall göra tacos, fast med KÖTT den här ggn och inte tonfisk (inget ont om tonfisk dock!).

Nu ska jag sätta tassar på våra möbler för annars blir det aldrig gjort. På lördag kanske Angela, Erica och jag ska ut till Anna och käka kräftor och äta Toblerone-fondue för att ta igen allt vi missat i sommar =) MUMS!



Puss på er!


 
Ps Sexy bitch ÄR BÄST